Meblemsinformation

Coronaviruset/Covid-19

Uppdatering: 2022-01-05


Hej på er!

Nu börjar det närma sig kursstart och som dem flesta vet så är inte pandemin över utan vi har just nu en stor smittspridning i samhället. Just nu så är dem restriktioner som gäller oss att varje person skall kunna ha 10 kvadratmeter var och i våran stora lokal så kan vi fortfarande vara en hel personer samtidigt på klubben.

Även om vi får och kan vara det så är det ytterst viktigt att man fortsatt tänker på att det är viktigt att vi hjälps åt att hålla ner smittspridning så mycket som möjligt. Tänk på att använda handsprit och att hålla avstånd så mycket som det går.

I och med att det nu går väldigt fort vad gäller uppdateringar gällande smittoläget och eventuella restiktioner som vi inte hinner med att uppdatera i samma hastighet här så ber vi er att hålla utkik på vad DSF och framförallt Folkhälsomyndigheten skriver i sin information också för att få del av dem allra senaste nyheterna kring detta, denna information kan nås på nedanstående länkar.

DSF (Danssportsförbundet):
https://www.danssport.se/­NYHETER/­Aktuellt­/­uppdateringangaendecoronaviruset

Folkhälsomyndigheten:
https://www.folkhalsomyndigheten.se/­nyheter-och-press/­nyhetsarkiv
https://www.folkhalsomyndigheten.se/­smittskydd-beredskap/­utbrott/­aktuella-utbrott/covid-19

Skulle några större uppdateringar ske som påverkar oss inför kursstart rörande exempelvis hur många vi kan vara på kurserna, huruvida vi kan byta runt på kurserna eller liknande info kommer det att uppdateras här så snart som möjligt och även på våra sociala medier.

Vi ber er att ha förståelse för detta och var rädda om er!

Med vänlig hälsning,
Dansklubben Spinnrockarna

Uppdatering: 2021-02-11


Vår anpassade kursverksamhet bygger på rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten, DSF (danssportsförbundet) och RF (riksidrottsförbundet). I dagsläget gäller 10 kvm per person och antal i lokalerna är baserat på lokalytan, men riktmärket från RF och DSF är 8 personer vid gruppträningar. Det finns tydliga hänvisningar uppsatta för hur många som får vistas i varje avgränsat utrymme i vår danslokal. Hittar du inte informationen säg till en ledare, vi visar er gärna.

Just nu är våra kurser begränsade till 3 par/ träning plus ett ledarpar. Vilket ger våra kursdeltagare gott om plats. Mellan VARJE kurs torrmoppas golven och alla plana ytor spritas av och torkas av utav ledarna.

Handsprit finns tillgängligt innanför entré, utanför danslokal samt på toalett. Tvätta gärna händerna när ni kommer och när ni går.

Ombyten sker hemma. Medtag egen drickaflaska.

Finns 2 utgångar för att minimera trängsel i trånga utrymmen såsom tex trapphuset samt hall. Er ledare informerar vilken utgång ni använder efter Er kurs.

Vänligen respektera tiderna, då ledarna endast har 10 minuter på sig att ställa iordning för nästa kurs.

Prata gärna med varandra efter kursen, men gör det helst utomhus.

Stanna hemma vid sjukdomssymptom

Ha koll på vår Covid-19 information då den uppdateras när nya restriktioner kommer.

/Dansklubben Spinnrockarna

Uppdatering: 2020-11-10Viktig information!

Pga coronaviruset och den ökade smittspridningen måste vi tyvärr meddela att all kursverksamhet på spinnrockarna kommer att pausas fram till den 8/12 i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Då nya riktlinjer kan komma att ändras plötsligt så sänder vi information till er angivna mejladress så fort vi vet mer.

Fortsätt dansa hemma och använd gärna vår #Hålldansenvidliv för att inspirera andra. Tillsammans är vi starka och vi hoppas snart kunna välkomna er tillbaka till oss.

https://www.regionkalmar.se/nyhetslista/skarpta-allmanna-rad-i-kalmar-lan/?fbclid=IwAR1HTk8OpVSFJPxIlhQOw18-wKKh-BPDuFwkdz4lJoNsvoPhHS-F3BExhEg

Med vänlig hälsning,
Dansklubben Spinnrockarna

Uppdatering: 2020-07-27


Hej alla medlemmar!

Nu har vi äntligen som säkert många av er redan sett lagt ut höstens kurser på hemsidan. Vi kommer att hålla våra kurser med vissa skillnader från tidigare på grund av den rådande situationen.

Bland annat innebär det att vi kommer minska antalet platser på kurserna och vi kommer inte ha byte runt i ringen utan man dansar med samma person som man anmält sig tillsammans med. Har man ingen partner så har vi skapat en grupp på Facebook som heter "Vi som söker en danspartner - Spinnrockarna Kalmar" där man kan söka efter partner om man vill kunna gå kurserna. Det är även möjligt att anmäla sig som singel och då kommer man att bli ihop-parad med en annan singel så långt detta är möjligt.

Vi gör dessa ändringar för att kunna hålla våra kurser på säkert sätt och följa alla rådande restriktioner så in och anmäl er för att garantera just eran plats!

Det finns även information uppsatt på klubben som ytterliggare behandlar vad som är viktigt att tänka på när vi är i lokalen. Bland annat handhygien och på flera platser i lokalen finns nu handsprit utplacerat.

Hjälps vi åt att följa dessa rekommendationer så kommer vi kunna njuta av en helt fantastisk danshöst tillsammans!

/Dansklubben Spinnrockarna

Uppdatering: 2020-04-16


Kära Medlemmar.

Pga corona/covid-19 har vi känt att vi inte kunnat garantera er säkerhet, utan har följt alla myndigheters råd och rekommendationer och pausat vårens kursverksamhet i omgångar. Vi vill ju såklart lösa er dansbrist, och boten på detta är just DANS!

Tillsammans har ledarna, KU och styrelsen kommit fram till att ni kommer få resten av er kurs webb-baserad. Vi kommer varje dag, samma tid kursen börjar, sända ett klipp på vår YouTube-kanal med övningen/övningarna/tipsen som ledarna har för det tillfället. Ju bättre grunder vi har desto bättre dansare blir vi, så det kommer vara repetitioner så ni inte glömmer bort vad som gjorts. Men även saker anpassade för att klara av att utföras hemma.

Klippen kommer att vara både lite kortare och lite längre. Det kommer att förklaras i detalj HUR ni utför en övning. Och HUR ni kan öva på det hemma för att sen ta med det upp på dansgolvet när vi får dansa socialt igen!

Ni kommer få en länk på er mejladress. Har ni kurs tisdag klockan 18 så kommer den då. Länken är exklusiv för just ert Steg/Kurs och får inte delas vidare. Under 24 timmar har ni möjlighet att spela klippet om och om igen! Så kolla er mejl och var beredda med dansskorna, start söndag 19/4!

Väl mött.

/Dansklubben Spinnrockarna

Uppdatering: 2020-03-31*** Viktig information ***

Hej alla medlemmar!

Idag går våran första satta tidsgräns ut. Som ni säkert förstått ifrån alla förändrade riktlinjer i vårt samhälle pga Coronan så är det svårt att hålla i kurser på ett tryggt sätt för Er som medlemmar.

Danssportsförbundet (DSF) har valt förlänga sina rekommendationer om att pausa föreningars kursverksamheter med pardanser med fysisk kontakt t.o.m. 30 april. Vi kommer även denna gången att följa rekommendationerna att pausa vår fysiska kursverksamhet.

Dansklubben Spinnrockarna jobbar febrilt med att kolla upp möjligheter att ta fram en webb-baserad utbildning för er. Allt för att Du som medlem ska känna dig trygg och att Vi som förening tar vårt samhällsansvar!

Vi ber om att få återkomma med mer information om vidare kurstillfällen och ang vår terminsavslutning i vår.

Mvh Dansklubben Spinnrockarna.

Uppdatering: 2020-03-14*** Viktig information ***

På grund av Coronaviruset och den ökade smittspidningen måste vi tyvärr meddela att all kursverksamhet på Spinnrockarna där vi byter runt mellan förare-följare samt motionsdans/söndagsdans kommer att pausas fram till 31/3 enligt DSF (Danssportsförbundet) & RFs (Riksidrottsförbundet) rekommendationer.

Då dessa riktlinjer kan komma att ändras/uppdateras plötsligt så sänder vi ytterliggare information via mail till samtliga medlemmar så fort vi har mer information.

Är ni intressade av att själva läsa mer om DSF och RFs rekommendationer och deras uppdateringar om Corona kan ni göra det här:


Tillbaka till startsidan